Welkom

Welkom op mijn persoonlijk pagina. Zoals de url doet vermoeden is mij naam Tom Gorny. Het doel van deze pagina is om jou te helpen een beeld te vormen van wie ik ben en wat ik de afgelopen jaren zoal heb uitgespookt. 

Lang verhaal kort, ik geef 10+ jaar trainingen in een ogenschijnlijk zeer breed pallet aan onderwerpen. De onderstroom is echter altijd hetzelfde. Blijvende gedragsverbetering wat zich vertaalt in tastbare concrete resultaten.

Misschien klinkt dit nog een beetje vaag. Klik dan op onderstaande link. Daar zie je een kleine greep uit de verschillende workshops en lezingen die ik de afgelopen jaren gegeven heb. Wil je meer achtergrond informatie en uitleg over waarom ik mezelf een "Personal Development Expert" noem, lees dan verder.

Wat is persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling, persoonlijk groei, persoonlijke leiderschap zijn heerlijke container begrippen die helaas vaak zijn verworden tot een cliché. Gekoppeld aan het feit dat bijna iedereen tegenwoordig coach en trainer is kan het soms moeilijk zijn door de bomen het bos te zien. Laten we daarom beginnen met een wat duidelijkere definitie te creëren van wat nu precies persoonlijke ontwikkeling is en wat mijn rol daarin kan zijn.

Definitie

Een werkbare definitie van PD (Personal Development), is; "Het gericht ontwikkelen van jezelf in die richting die bijdraagt aan het behalen van jouw persoonlijke doelstellingen. Onderwijl jouw positieve impact op de omgeving maximaliserend."

Jij als individu hebt doelstellingen. Of het nu afvallen, het vinden van een relatie of het zijn van een betere manager is. De context waarin jij je zowel privé als zakelijk bevindt heeft bepaalde verwachtingen ten opzichte van jou. Personal Development is is jouw groei als mens die bijdraagt aan het behalen van jouw doelstellingen als wel het beter functioneren in de contexten waarin jij je bevindt.

Visie op Personal Development

Wat iemand, ongeacht het onderwerp, succesvol maakt is een combinatie van twee dingen. Te weten, Strategie en Psychologie. Dit betekent niks anders dan dat je aan de ene kant moet weten WAT je moet doen. Terwijl aan de andere kant je kracht, focus, doorzettingsvermogen moet hebben OM het te doen. Even een concreet voorbeeld. De meeste mensen weten heel goed wat ze moeten doen om af te vallen. Een vrij eenvoudige combinatie van voeding en sporten. Zorg dat je minder calorieëen binnenkrijgt dan dat je verbrand. Houd met behulp van sporten je stofwisseling hoog, houd dit vol en je bent er. Toch hebben veel mensen hier moeite mee. Waarom?

Omdat de Psychologie gedeelte in deze belangrijker is dan de strategie gedeelte. Tuurlijk weten we wat we moeten doen. MAAR, hoe zorg je er nou voor dat je consistent doet. Hoe zorg je er daadwerkelijk voor dat het een onderdeel wordt van wie je bent. Zodat het na een tijd ook geen moeite meer kost om het juiste te doen. Dat is de grote hamvraag en dat is wat mij fascineert.

Mijn focus als "Personal Development Expert" is dan ook op zowel de Strategie als wel de Psychologie van succes.

     

 

 

 

Op een rijtje:

 •  Persoonlijke ontwikkeling is het gericht ontwikkelen van jezelf in die richting die bijdraagt aan het behalen van jouw persoonlijke doelstellingen, onderwijl jouw positieve impact op de omgeving maximaliserend.
 • Doel is blijvende persoonlijke groei. Geen ge-jojo wat je vaak ziet bij bijvoorbeeld dieëten, maar het blijvend bereiken van een nieuw niveau. Enkel te bereiken door een evenwicht tussen de juiste strategie, gekoppeld aan de juiste psychologie.
 • Mijn persoonlijke specialiteiten :)
  • Blijvende gedragsverandering
  • Effectief communiceren door Lichaamstaal
  • Communiceren met impact
  • Leiderschap
  • Connecten met mensen
  • Man-Vrouw Dynamiek
  • Aanspreken van mensen
  • Overtuigingskracht
  • Charisma

In mijn workshops/lezingen is mijn doel altijd niet alleen saai een powerpoint presentie af te werken. Mijn doel is altijd om de lezing zelf al een ervaring te maken en om er op die manier voor te zorgen dat de informatie beklijft en direct te implementeren is in het dagelijkse leven.

De lezingen/workshops zijn altijd afgestemd op het bedrijf en de specifiek doelstelling en we hebben er vooraf uiteraard indien gewenst uitgebreid contact over.

HIER zie je een aantal van mijn workshops die ik de afgelopen tijd gegeven heb.

Mijn "Reis"

Hoe kom ik hier dan terecht? Als nietsvermoedende 19 jarige jongen begon ik in 2001 aan mijn opleiding Economie aan de Erasmus Universiteit. Nietsvermoedend wat de aankomende 15 jaar met mij in petto hadden.

Als nieuwe student zijnde zocht ik verschillende groepen en plekken om mijn studententijd invulling mee te geven en een daarvan was de Erasmus Debating Society. Debatteren lag mij wel en als vrij snel werd ik door wereldkampioen  Lars Duursma gevraag of het mij leuk leek om als debat-trainer aan de slag te gaan voor zijn bedrijf Debatrix. Vanaf daar ging het allemaal in sneltrein vaart. Ik werd trainer in debatteren en spreken in het openbaar en ging in die hoedanigheid stad en land af om op allerlei universiteiten, hoge scholen en bedrijven hier workshop in te geven. Rond deze zag ik voor mezelf ook het licht wat betreft mijn toekomst. Dit is het werk dat ik later wilde gaan doen als ik groot was.

Mijn persoonlijke interesse in die periode lag op het gebied van persoonlijke ontwikkeling als man en het reilen en zeilen in de man-vrouw dynamiek. Hier begon ik toen een bedrijf in, IkPasBijJou genaamd. Waar ik mij gerichte op het coachen en trainen van mannen in dus "persoonlijke groei als man en succes met vrouwen". Doel was heel simpel mannen te helpen Nog krachtiger, aantrekkelijker en zelfverzekerder te maken. Om mezelf hierin te ontwikkelen ben ik toen een aantal coachings opleiding gaan volgen. Zonder het toen te weten werd hier het fundament gelegd voor de zakelijke lezingen en trainingen die van daaruit ben gaan geven.

IkPasBijJou fuseerde na een tijdje met MasterFlirt, de marktleider op het gebied van persoonlijke groei als man. Samen met Tijn van Ewijk schreven we toen een boek over persoonlijke groei als man. Onderhand zijn hier meer dan 30.000 stuks van verkocht en zitten we onderhand aan de 12e druk. Om het lijstje compleet te maken schreven we nog een boek over internet dating.

MasterFlirt is onderhand een heus bedrijf. Met 5 coaches, verschillende workshop en training trajecten en gaat gestaagd verder.

Wat bleek nu echter? De tools, technieken en inzichten die ik gebruikte bij MasterFlirt om mannen te helpen aan blijvende persoonlijke ontwikkeling. Waren ook effectief in een zakelijke context. Het thema van MasterFlirt, "succes met vrouwen" sprak tot de verbeelding en al snel kreeg ik zakelijke aanvragen binnen. Of ik misschien een zakelijke training/lezing wilde geven.

Best logisch eigenlijk. Wat zijn de eigenschappen die een man aantrekkelijk maakt? Daadkracht, zelfvertrouwen, eigen initiatief, effectieve communicatie, overtuigingskracht! Je hebt weinig verbeelding nodig om in te zien dat dit stuk voor stuk eigenschappen zijn die een ieder zakelijk ook vooruit zullen helpen. Via deze weg belande ik in de zakelijke trainingen. HIER kun je een gedeelte van mijn portfolio zien mocht je nu nieuwsgierig geworden zijn.

Media

De opgedane expertise heb ik vaak mogen tentoonspreiden in allerlei media. Ik voorbij gekomen bij, 538, Funx, At5, NTR, Veronica, Radio 3, KRO, Cosmopolitan. HIER is een wat completere lijst.